Een beugel, wat nu?

Meestal is de tandarts de eerste die ziet dat je een beugel nodig hebt. Hij of zij ziet bijvoorbeeld dat er te weinig ruimte is voor je tanden of kiezen of dat je kaken niet goed staan ten opzichte van elkaar. De tandarts zal je doorverwijzen naar een orthodontist. Meestal heb je zelf ook wel in gaten dat je misschien een beugel nodig hebt. Je kunt ook rechtstreeks een afspraak maken. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Orthodontisten zijn tandartsen die na hun studie tandheelkunde nog vier jaar een fulltime specialistenopleiding hebben gevolgd om zich te specialiseren in de orthodontie of met een mooi woord Dento-Maxillaire Orthopaedie.

 

Meestal doorloop je de volgende stappen bij een orthodontische behandeling

1e consult

Tijdens een 1e consult zal de orthodontist bekijken of en wanneer je een beugel nodig hebt.

 

Documentatiefase

Om een goed behandelingsplan te kunnen maken zal tijdens een volgende afspraak een uitgebreid onderzoek gedaan worden met röntgenfoto’s, digitale foto’s en een digitale scan voor digitale modellen. Dit noemen we de documentatie.

 

Behandelingsplan en uitleg

Vervolgens stelt de orthodontist een behandelingsplan op, stuurt een kostenbegroting op en nodigt de patiënt en ouders / begeleiders uit voor een toelichting op dit plan.

 

Actieve behandeling

Na uitleg over de behandeling wordt de actieve behandeling gestart.

 

Retentiefase

Na de actieve beugelbehandeling volgt een ander belangrijk deel van de behandeling, de retentiefase. In deze fase wordt het eerder bereikte resultaat gestabiliseerd.

Otho-Van-Os-014

Quotes worden geladen..